HomeReceptyAby se neztmavly, aby se neuvařily: jak opékat houby - 4 triky...

Aby se neztmavly, aby se neuvařily: jak opékat houby – 4 triky šéfkuchařů

Na to, abyste houby chutně a krásně upekli, nikoli uvařili, musíte být opravdoví mistři.Šéfkuchaři mají jen čtyři tajemství dokonalého pokrmu.Stojí za to si je zapamatovat a použít pokaždé, když vaříte ve své kuchyni.

Trik č. 1

Houby nikdy nemyjte.Žampiony v obchodě – nejsou z lesa, takže na sobě nemají silné kontaminanty.Velmi rychle však absorbují vodu, takže budou vařené, ne smažené, ztratí veškerou šťávu.Neměly by se ani mlet.Pokud jsou kousky malé, pošlete je na pánev celé.

Trik č. 2

Smažit byste měli začít na suché pánvi.Počkejte 3-4 minuty, dokud se neodpaří veškerá vlhkost – přidejte olej.Existuje i jiný způsob: houby pošlete ihned do rozpáleného oleje.Aby neztmavly, namočte je do citronové šťávy.

Houby by se měly smažit na vysokém ohni bez pokličky na pánvi.

Foto: freepik/freepik.com.

Trik #3

Smažení by mělo probíhat bez soli, díky které maso ztrácí šťávu.Přísada se dává až na samý konec.

Trik #4

Houby by se měly ‚vesele‘ smažit, mírně praskat na vysokém ohni.Nemusíte je dusit pod pokličkou, jinak se začnou vařit.Vaření trvá maximálně 12-15 minut.Středně velké houby a talíře potřebují dokonce 5-6 minut.

Dříve jsme si řekli o třech přísadách do boršče, díky kterým bude neuvěřitelně chutný.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

    • Ano, je to správné! Houby nemyjte před smažením, aby neztratily šťávu a chuť. Pouze otřete vlhkost měkkým hadříkem. Takto se uchovají nejlepší. Bezpečné to je, pokud jsou houby čerstvé a pocházejí z důvěryhodného zdroje.

  1. Je skvělé, že se dozvídám tajemství od šéfkuchařů! Nikdy by mě nenapadlo, že houby nesmím mýt a že bych je měla smažit bez soli. Určitě si tyto triky vyzkouším při přípravě svých oblíbených pokrmů.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten