HomeReceptyČich, hmat, nápis 1: Jak vybrat nejlepší mleté maso na řízky

Čich, hmat, nápis 1: Jak vybrat nejlepší mleté maso na řízky

Znalá hospodyňka v obchodě vždy snadno najde nejlepší mleté maso – nejméně kuřecí, nejméně hovězí, nejméně vepřové.Je to velmi jednoduchá věc.

Samozřejmě, že si k němu musíte nejprve přivonět.Pokud je výrobek dobrý, téměř nikdy ho neucítíte.Pouze zkažené maso má výraznou vůni s kyselinkou.Výrobce se často snaží výslednou ambru zakrýt kořením, uzeným masem nebo česnekem.

Kvalitní mleté maso se ve vaničce nerozlézá, není rozsypané, uvnitř by neměla být loužička.Podívejte se na barvu – měla by být narůžovělá.

Jak se dělí mleté maso podle GOST, kategorie:

  • A – maso více než 80 %.
  • B – 60-80 % masa.
  • C – 40 až 60 %.
  • D – od20do40%.
  • D – od20%.
  • Samozřejmě je lepší vzít si mleté maso kategorie A, ale bude samozřejmě dražší.Je třeba vzít v úvahu, že výrobek vyrobený podle TU takové označení nemá.

    Mleté maso může obsahovat mleté kosti, chrupavky a drůbeží nožičky.

    Foto: Archiv VN/Tatyana Martyashkina.

    Co ještě může být v mekáči:

  • koření.
  • bylinky.
  • cibule.
  • sója.
  • Kolagenní bílkovina (nejčastěji se skrývá).
  • Mechanicky vykostěné drůbeží maso (levná směs mletých kostí, chrupavek, kuřecích nožiček).
  • Dříve popsáno, proč pracovníci drůbežářských farem nikdy neberou vejce C0.

    Martina Polanova
    Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
    Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
    RELATED ARTICLES

    2 COMMENTS

    1. Znalá hospodyňka má pravdu, nejlepší mleté maso se rozezná okamžitě podle vůně a barvy. Kvalitní maso se nemá rozlévat a mělo by mít narůžovělou barvu. Rozhodně stojí za to investovat do kategorie A, i když je dražší – výsledný řízek to ocení.

    2. Znalá hospodyňka v obchodě vždy snadno najde nejlepší mleté maso – nejméně kuřecí, nejméně hovězí, nejméně vepřové. Je to velmi jednoduchá věc. Samozřejmě, že si k němu musíte nejprve přivonět. Pokud je výrobek dobrý, téměř nikdy ho necítíte. Pouze zkažené maso má výraznou vůni s kyselinkou. Výrobce se často snaží výslednou ambru zakrýt kořením, uzeným masem nebo česnekem. Kvalitní mleté maso se ve vaničce nerozlézá, není rozsypané, uvnitř by neměla být loužička. Podívejte se na barvu – měla by být narůžovělá. Jak se dělí mleté maso podle GOST, kategorie:A – maso více než 80 %. B – 60-80 % masa. C – 40 až 60 %. D – od20do40%. D – od20%. Samozřejmě je lepší vzít si mleté maso kategorie A, ale bude samozřejmě dražší. Je třeba vzít v úvahu, že výrobek vyrobený podle TU takové označení nemá. Mleté maso může obsahovat mleté kosti, chrupavky a drůbeží nožičky. Foto: Archiv VN/Tatyana Martyashkina. Co ještě může být v mekáči: koření. bylinky. cibule. sója. Kolagenní bílkovina (nejčastěji se skrývá). Mechanicky vykostěné drůbeží maso (levná směs mletých kostí, chrupavek, kuřecích nožiček). Dříve popsáno, proč pracovníci drůbežářských farem nikdy neberou vejce C0.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Am beliebtesten