Home Recepty Hrnec, voda a 1 přísada: stará scvrklá zelenina se stane čerstvou

Hrnec, voda a 1 přísada: stará scvrklá zelenina se stane čerstvou

0

Hospodyňkám bylo prozrazeno tajemství, jak udělat zeleninu, která změkla, opět křupavou.Můžete to udělat například s mrkví, ředkvičkami nebo celerem.

Obrací se pomocí syrových brambor.Měly by se nakrájet na kostičky a pak vložit do hrnce se scvrklou zeleninou.Vše by se mělo zalít ledovou vodou a pak nechat půl hodiny stát.

Pokud potřebujete ‚oživit‘ mrkev, pak je nejlepší ji upevnit v nádobě ve svislé poloze.

Po uplynutí doby je třeba vypustit vodu z nádoby, zeleninu vyjmout, osušit a pak ji můžete bez obav nakrájet na salát.

Mrkev a okurky by se neměly posílat k dalšímu skladování.

Foto: Creativ Studio Heinemann/imageBROKER.com/Global Look Press.

Je třeba mít na paměti, že po takovém postupu by zelenina neměla být odesílána k dalšímu skladování.Pokud tak učiníte, potraviny se určitě rychle zkazí.

Pokud je nutné ‚rehabilitovat‘ čerstvé okurky, pak by se měly namočit do studené vody a přidat vinný ocet.Při výrobě takového roztoku je důležité dodržet správné poměry.Na jeden litr vody se berou tři polévkové lžíce kulinářské přísady.Po takovém postupu bude stará zelenina k nerozeznání od té, která byla právě přinesena z obchodu.

Již dříve bylo řečeno o tom, jak se budou lišit ruská vejce od tureckých, která se v obchodech objeví velmi brzy.Nejde jen o cenu, ale také o kvalitu výrobku.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version