HomeZajímavéJak bez námahy vymačkat citronovou šťávu: lifehack pro milovníky pikantního čaje

Jak bez námahy vymačkat citronovou šťávu: lifehack pro milovníky pikantního čaje

Mnoho lidí rádo používá čerstvě vymačkanou citronovou šťávu jak do čaje, tak do dalších pokrmů.Ne každý však zná jedno jednoduché tajemství, jak ji vymačkat bez námahy.

Stačí citron přitisknout a trochu ho rozválet na povrch stolu nebo prkénka na krájení a lehce přitlačit.Tření o tvrdý povrch bude citron zevnitř masírovat a vytlačovat šťávu.Není třeba žádného zvláštního úsilí, protože citron se sám ‚odšťavní‘, jak jen to bude možné.

Nyní se podívejme, k čemu všemu lze čerstvě vymačkanou citronovou šťávu použít:

1. Pro výrobu limonády nebo jiných nealkoholických nápojů.Šťáva jim dodá osvěžující kyselou chuť.

2. Pro přípravu omáček a salátů.Zvýrazní chuť zeleniny a zvýrazní chuť omáček.

3. Pro zavařování a nakládání ovoce a zeleniny.Kyselina citronová prodlouží trvanlivost.

4. K odstranění nepříjemných pachů.Po manipulaci s rybami nebo cibulí potřete kuchyňská prkénka, nože a ruce citronovou šťávou.

5. K osvěžení a hydrataci pokožky obličeje.Citronová šťáva vypne pleť a dodá jí zdravý lesk.

Tato jednoduchá a snadná metoda vám umožní rychle a snadno získat citronovou šťávu z ovoce, které má v domácnosti a kuchyni vždy využití!

Martina Polanova
Martina Polanova
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten