HomeZajímavéJak ještě šikovné hostitelky používají mikrovlnnou troubu: 12 tipů pro domácnost a...

Jak ještě šikovné hostitelky používají mikrovlnnou troubu: 12 tipů pro domácnost a kuchyň

Mikrovlnná trouba – nepostradatelný pomocník v každé kuchyni.S její pomocí můžete rychle a snadno připravovat jídlo, ohřívat vychlazené pokrmy a také provádět spoustu užitečných operací, které výrazně zjednoduší proces vaření.V tomto článku uvedeme 12 zajímavých a užitečných triků s využitím mikrovlnné trouby, které se budou hodit každé hospodyňce.

Nejprve je třeba obnovit měkkost zatuchlého chleba zabalit ho do papírové utěrky, lehce navlhčit vodou a asi minutu ohřívat v mikrovlnné troubě.

Za druhé, skvrny na nádobí se snadno vyčistí, když je na několik minut vložíte do mikrovlnné trouby s vodou.

Za třetí, ohřev citrusových plodů v mikrovlnné troubě umožňuje získat více šťávy při odšťavňování.K tomu stačí ovoce zahřívat pouze 20 sekund.

Za čtvrté, máslo nebo čokoládu můžete rychle rozpustit v mikrovlnné troubě tak, že je vložíte na 3-4 minuty do trouby.

Za páté, mikrovlnnou troubu můžete použít k rychlé a účinné sterilizaci sklenic před konzervováním.Stačí sklenice umýt, zalít vodou a vložit na 2-4 minuty do mikrovlnné trouby.

Za šesté, zelné listy na plněné zelí lze snadno uvařit tak, že je zabalíte do potravinové fólie a vložíte do mikrovlnné trouby nebo vložíte celý květák na 10-15 minut.

Za sedmé, kynuté těsto rychle vykyne , pokud ho spolu s nádobou s vodou vložíte na několik minut do mikrovlnné trouby.

Za osmé, abyste se vyhnuli pláči při krájení cibule, oloupejte cibuli, odstraňte vrchní a spodní část a zbytek vložte na 1-2 minuty do mikrovlnné trouby.Poté můžete cibuli krájet bez pláče.

Za deváté, bylinky a zeleninu lze snadno usušit tak, že je vložíte na několik minut do mikrovlnné trouby na maximální výkon.Přitom se v nich zachovají vitamíny.

Za desáté, prkénka na krájení můžete zbavit zápachu pomocí citronu a mikrovlnné trouby.Potřete prkénko citronem, pošlete ho na 5 minut do trouby a poté opláchněte studenou vodou.

Za jedenácté, abyste oloupali ovoce a zeleninu , stačí do nich udělat zářezy a vložit je na několik minut do mikrovlnné trouby.Poté se slupka snadno oddělí.

Za dvanácté, aby se vrátila chuť koření a koření , stačí je zahřívat při maximálním výkonu asi 15 minut.

Výsledkem je mikrovlnná trouba – nepostradatelný pomocník v kuchyni, který je schopen plnit mnoho užitečných funkcí, nejen ohřívat jídlo.Experimentujte a objevujte nové způsoby využití tohoto úžasného spotřebiče!

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Myslím si, že mikrovlnná trouba je skvělý pomocník v kuchyni. S pomocí trouby lze jednoduše a rychle ohřát jídlo nebo vykonat další užitečné operace, které usnadní vaření. Tyto tipy určitě ocení každá zručná hospodyňka. Je skvělé, jak lze díky mikrovlnné troubě zkrátit dobu přípravy jídla a usnadnit si každodenní úkoly v kuchyni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten