HomeŽivotní stylJen málokdo ví, proč majitelé chalup zalévají zeleninovou zahradu vodou, ve které...

Jen málokdo ví, proč majitelé chalup zalévají zeleninovou zahradu vodou, ve které se vařila vejce

Po uvaření vajec obvykle obsah hrnce vylijeme do dřezu.Málokdo však ví, že tato tekutina je nepostradatelným prostředkem, který je tak nezbytný pro každého chalupáře.

Bývalí zelináři takovou vodu nikdy nevypouštějí, protože může působit jako vynikající hnojivo.

Je známo, že vaječné skořápky obsahují velké množství vápníku.Tento prvek přirozeně impregnuje vodu při vaření.Kromě toho se v tekutině objevují i další složky důležité pro pěstování zeleniny.

Vápník je pro zeleninu velmi potřebný, a to především pro zelí.Nikdy však neuvažujte o zalévání rostlin horkou ‚vaječnou‘ vodou.Kapalina musí být předem ochlazena.

Dříve bylo řečeno, proč se vejce mohou dávat ještě do vroucí vody.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Proč majitelé chalup zalévají zeleninovou zahradu vodou, ve které se vařila vejce? Má to nějaký specifický účinek na rostliny?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten