Home Recepty Milionkrát zdravější než okroška: šťovíková polévka na nový způsob

Milionkrát zdravější než okroška: šťovíková polévka na nový způsob

0

Šťovíková polévka vám za slunečného letního dne dodá energii a pohodu.Tento jednoduchý pokrm má tonizující účinky.Navíc je tato polévka velmi rychlá a snadná na přípravu.

Marie Claire se podělila o nový recept, jehož příprava zabere méně než hodinu.

Složení:.

  • Brambory – 5 středně velkých brambor.
  • Čerstvý šťovík – 2 svazky.
  • Šalotka – 2 ks.
  • Kuřecí vejce – 2 kusy.
  • Cibule – 1 cibule.
  • Mrkev – 1 kus.
  • Voda – 4 litry.
  • Rostlinný olej – 30 mililitrů.
  • Čerstvý kopr – 50 gramů.
  • Sůl a pepř – podle chuti.
  • Postup přípravy:.

    Nakrájejte cibuli na malé kostičky a mrkev na slámky.Ve velkém hrnci osmahněte cibuli a mrkev na rostlinném oleji do měkka.Přidejte do hrnce vodu a přiveďte ji k varu.Do hrnce přidejte na plátky nakrájené brambory a vařte 15 minut.

    Uvařte zvlášť vejce natvrdo, nechte je vychladnout a nakrájejte je na kostičky.Šalotku, kopr a šťovík nakrájejte nadrobno.Přidejte bylinky a vejce do polévky.Vařte na mírném ohni dalších 5 minut, poté přidejte šťovík.Přiveďte k varu a odstavte na 10 minut.

    Pokrm by se měl podávat mírně teplý.Pokud přidáte lžíci zakysané smetany, bude polévka ještě chutnější.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version