Šťovíková polévka vám za slunečného letního dne dodá energii a pohodu.Tento jednoduchý pokrm má tonizující účinky.Navíc je tato polévka velmi rychlá a snadná na přípravu.
Marie Claire se podělila o nový recept, jehož příprava zabere méně než hodinu.
Složení:.
Postup přípravy:.
Nakrájejte cibuli na malé kostičky a mrkev na slámky.Ve velkém hrnci osmahněte cibuli a mrkev na rostlinném oleji do měkka.Přidejte do hrnce vodu a přiveďte ji k varu.Do hrnce přidejte na plátky nakrájené brambory a vařte 15 minut.
Uvařte zvlášť vejce natvrdo, nechte je vychladnout a nakrájejte je na kostičky.Šalotku, kopr a šťovík nakrájejte nadrobno.Přidejte bylinky a vejce do polévky.Vařte na mírném ohni dalších 5 minut, poté přidejte šťovík.Přiveďte k varu a odstavte na 10 minut.
Pokrm by se měl podávat mírně teplý.Pokud přidáte lžíci zakysané smetany, bude polévka ještě chutnější.