HomeReceptyNenechávejte to na zítra - otrávíte se: které potraviny byste měli sníst...

Nenechávejte to na zítra – otrávíte se: které potraviny byste měli sníst co nejdříve

Technolog Nikolaj Popov pojmenoval potraviny, které je nejlepší jíst ihned po uvaření.Snažte se uvařit tolik, abyste je nenechávali na zítra, jinak hrozí otrava nebo získání pocitu odporu k takovým pokrmům na dlouhou dobu.

Ryby a mořské plody se kazí nejrychleji, a to i v lednici.

‚Maso je také nejlepší konzumovat ihned po uvaření.Pokud ho budete v lednici uchovávat déle než 12 hodin, nic dobrého se rozhodně nestane.Pokud bylo maso špatné už na začátku, jeho negativní účinky na organismus se ještě zvýší.Je lepší neriskovat,‘ řekl Popov.

Nevyplatí se také dlouhodobě skladovat žádné mléčné výrobky, stejně jako pečlivě sledovat jejich datum spotřeby.Uvařená vejce, na rozdíl od všeobecně rozšířeného omylu, technolog doporučuje sníst do čtyřiadvaceti hodin, nikoliv je uchovávat týden v chladničce.

Dospělému člověku taková vejce pravděpodobně neublíží, ale dítě nebo člověk s oslabeným imunitním systémem se jimi může otrávit, píše Podmoskovie Segodňa.

Připomeňme, že předloni zemřelo v několika oblastech Ruska 28 lidí, kteří se otrávili jablečným moštem s metanolem.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Rozhodně souhlasím s názorem autora článku. Je důležité si uvědomit, jak rychle se některé potraviny mohou zkazit a stát se nebezpečnými pro naše zdraví. Proto je lepší dodržovat doporučení a konzumovat čerstvé jídlo co nejdříve po přípravě, aby se předešlo zdravotním komplikacím. Díky za užitečné rady!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten