Home Recepty Neodvažujte se vyhazovat jablečné slupky: k čemu opravdu slouží

Neodvažujte se vyhazovat jablečné slupky: k čemu opravdu slouží

1

Téměř každá hospodyňka je zvyklá vyhazovat slupky z jablek.Málokoho však napadne, že slupky lze znovu použít.Odborníci prozradili, jak z nich vyrobit neobvyklý čaj nebo ocet.

Je třeba si uvědomit, že slupky z jablek obsahují obrovské množství užitečných látek.Ty zase mohou zlepšit trávení, posílit imunitní systém a dokonce chránit před nemocemi.

Proto se vyplatí připravit si ze slupek z jablek speciální čaj.Stačí vzít slupky a zalít je vroucí vodou, pak na nich 10-15 minut trvat.V případě potřeby můžete přidat med, citron, zázvor nebo mátu.Po uplynutí času už zbývá jen vyzkoušet lahodný nápoj.

Na odrůdě jablek nezáleží.

Foto: freepik/ru.freepik.com.

Mnoho hospodyněk používá slupky z jablek k výrobě octa.Kyselina je vhodná do salátů nebo jiných omáček.Stačí jen smíchat slupky s cukrem v poměru jedna ku jedné a pak k nim přidat vodu.Na každé čtyři díly tekutiny by měl připadnout jeden díl ostatních ingrediencí.

Nakonec nezbude než směs nechat na teplém místě asi dva až tři týdny.Je důležité ocet pravidelně míchat.Po uplynutí doby bude třeba kyselinu přecedit a nalít do skleněné láhve.Nádobu je lepší skladovat v chladničce.

Již dříve vyšlo najevo, jaký je rozdíl mezi červeným kaviárem z lososa růžového, tuleně a kumy.Ukázalo se, že mají několik podstatných rozdílů.Můžete si o nich přečíst více.

1 COMMENT

  1. Je úžasné, jak málo lidí si uvědomuje potenciál, který skrývají jablečné slupky! Myslím, že bychom měli více využívat tyto cenné zbytky a dát jim nový život v podobě čaje nebo octa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version