Home Zajímavé Nevyhazujte zbytky těstovin a omáček: 7 užitečných způsobů jejich využití

Nevyhazujte zbytky těstovin a omáček: 7 užitečných způsobů jejich využití

3

Nezřídka se stává, že v lednici zůstávají velmi malé porce jídla – dno majonézy, pár lžiček jogurtu, kapky kečupu na stěnách lahve.Zdálo by se, že co s tím nedělat? Je škoda to vyhodit a nedá se to použít.Ale tak to přece není!

Pojďme si rozebrat, jak můžete tyto skromné zbytky úžasně proměnit v chutné a zdravé pokrmy.Ukazuje se, že přidáním několika ingrediencí z nich vytvoříte skvělé omáčky, dresinky a marinády.Tyto jednoduché a účinné triky vám pomohou ušetřit produkty a projevit svou kulinářskou fantazii.

Hlavně se neunáhlete a nevyhazujte sklenice a lahvičky od hořčice, jogurtu nebo kečupových kapek.Použijte naše tipy a budete překvapeni, kolik lahodných pokrmů můžete připravit doslova z ničeho!

Za prvé, majonéza a jogurt jsou skvělým doplňkem různých omáček.Hlavní je, aby výrobky byly čerstvé.

Za druhé, zbytky čokoládové pasty lze přidáním horkého mléka proměnit v lahodné smoothie nebo budoucí domácí zmrzlinu.

Za třetí, ze zbytků hořčice , šalotky, octa a oleje se dá připravit skvělá zálivka na salát.Stačí ingredience rozšlehat ve sklenici.

Za čtvrté, džem krásně doplňuje chuť masových pokrmů.Smíchejte ji s rybí omáčkou a kořením.

Za páté, ze sójové omáčky, medu a koření můžete ve zbytku kečupu připravit barbecue omáčku.

Za šesté, nálev po nakládaných okurkách pomůže udělat novou várku – přidejte česnek, kopr a čerstvou zeleninu.

Za sedmé, stačí nepatrné množství arašídového másla , abyste si připravili lahodnou snídaňovou kaši s mlékem.

I zbytky lze tedy dobře využít, stačí být vynalézavý!

3 COMMENTS

  1. Nevyhazujte zbytky těstovin a omáček! Je škoda to vyhodit a nedá se to použít. Pojďme si rozebrat, jak můžete tyto skromné zbytky úžasně proměnit v chutné a zdravé pokrmy. Ukazuje se, že přidáním několika ingrediencí z nich vytvoříte skvělé omáčky, dresinky a marinády. Tyto jednoduché a účinné triky vám pomohou ušetřit produkty a projevit svou kulinářskou fantazii. Hlavně se neunáhlete a nevyhazujte sklenice a lahvičky od hořčice, jogurtu nebo kečupových kapek. Použijte naše tipy a budete překvapeni, kolik lahodných pokrmů můžete připravit doslova z ničeho! Za prvé, majonéza a jogurt jsou skvělým doplňkem různých omáček. Hlavní je, aby výrobky byly čerstvé. Za druhé, zbytky čokoládové pasty lze přidáním horkého mléka proměnit v lahodné smoothie nebo budoucí domácí zmrzlinu. Za třetí, ze zbytků hořčice, šalotky, octa a oleje se dá připravit skvělá zálivka na salát. Stačí ingredience rozšlehat ve sklenici. Za čtvrté, džem krásně doplňuje chuť masových pokrmů. Smíchejte ji s rybí omáčkou a kořením. Za páté, ze sójové omáčky, medu a koření můžete ve zbytku kečupu připravit barbecue omáčku. Za šesté, nálev po nakládaných okurkách pomůže udělat novou várku – přidejte česnek, kopr a čerstvou zeleninu. Za sedmé, stačí nepatrné množství arašídového másla, abyste si připravili lahodnou snídaňovou kaši s mlékem. I zbytky lze tedy dobře využít, stačí být

  2. Nechtějte zbytky těstovin a omáček propadnout: 7 užitečných způsobů jejich využití jsou opravdu skvělé! Mnohdy se mi stává, že v lednici zbyde jen trochu jogurtu nebo zbytky omáčky a je skvělé znát tipy, jak je mohu kreativně využít. Díky těmto trikům ušetřím peníze a mohu si doma vytvořit lahodné pokrmy plné chuti. Pokud jste i vy zastáncem minimalizace odpadu a zároveň milovníkem dobrého jídla, rozhodně se vyplatí vyzkoušet tyto jednoduché recepty.

  3. Přidáním několika ingrediencí z nich vytvoříte skvělé omáčky, dresinky a marinády? Co si přesně představit pod pojmem „úžasné proměnit v chutné a zdravé pokrmy“?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version