HomeŽivotní stylProřežte hrušeň touto technikou - úroda se ztrojnásobí: rada agronoma

Prořežte hrušeň touto technikou – úroda se ztrojnásobí: rada agronoma

Pro získání dobré úrody ovocných stromů je nutné provádět správný řez.Agronomka Anastasia Kovrignyh nám prozradila, jak prořezávat hrušně v závislosti na stáří stromu.

Prořezávání je nejlepší provádět po sklizni a dokončit před prvními mrazy.Důležité je používat ostré a čisté nástroje.

V prvním roce života hrušně je nutné zkrátit kmen a odstranit svislé výhony, boční větve seřízneme na první pupen.

Odstraňte také nemocné a suché větve, určete tvar koruny a odřízněte přebytečné výhony.

Ve druhém roce seřízněte vrcholové větve o 20-25 cm a boční větve o šest až osm cm.

Poté se věnujte druhé úrovni, abyste správně vytvarovali spodní větve a odstranili vzpřímené výhony, které brání přístupu slunečního světla do spodní části stromu.

V prvním roce byste měli prořezat kmen, svislé výhony a vytvarovat korunu.

Foto: prostooleh/freepik.com.

Ve třetím roce pokračujte v prořezávání horních a bočních větví.Odstraňte také zkroucené, vzpřímené a uschlé výhony, píše ‚Belnovosti‘.

Dříve byly jmenovány nejplodnější odrůdy hrušní.Při dobré péči dávají 200 až 300 kilogramů šťavnatých plodů.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten