HomeReceptyProvokují rakovinu: lékař jmenuje nejnebezpečnější potraviny na novoročním stole

Provokují rakovinu: lékař jmenuje nejnebezpečnější potraviny na novoročním stole

Radioterapeut Denis Romanov prozradil, které potraviny na novoročním stole jsou nejnebezpečnější.Některé z nich mohou vyvolat vznik rakoviny.

Upřesnil, že po jednom jídle se rakovina sotva objeví okamžitě, ale přesto se nevyplatí takové potraviny jíst, zejména pravidelně.Potenciálně nebezpečné jsou tři skupiny potravin.

První z nich je alkohol.Silné nápoje samy o sobě nejsou karcinogenní, ale s užíváním alkoholu je často spojeno kouření, protože i nekuřáci pod stupni mohou kouřit celou noc.Kromě toho alkohol vyvolává přejídání, včetně nezdravých a tučných jídel, což může rovněž způsobit rakovinu.

Toto je pro Silvestra nejezte – rakovinotvorné potraviny.

Foto: Ulrich Zillmann/imagebroker.com/globallookpress.com.

Druhou skupinou jsou zpracované masné výrobky.Na novoročním stole je jich vždy hodně, jsou to saláty s uzeninou, masové nářezy, teplé pokrmy.Zvláště škodlivé jsou pokrmy z grilu – zpravidla je na Silvestra připravují všichni a ve velkém množství.

Maso připravované na otevřeném ohni však obsahuje saze a transmastné kyseliny, které jsou karcinogenní.Přestože jednorázová konzumace těchto potravin nepředstavuje vážné nebezpečí, pravidelná konzumace může riziko výrazně zvýšit.

Třetí skupinou jsou potraviny, které přispívají k nadměrné tělesné hmotnosti.Jedná se o tučné, moučné a sladké potraviny, včetně sladkých nápojů, jako jsou limonády a sladké šumivé víno.To vše vede k hromadění tuku v těle a nadváha zvyšuje riziko vzniku rakoviny, uvádí Life.

Dříve se vědělo, jak proměnit studenéjídlo v kulinářské mistrovské dílo.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Podle mého názoru je důležité, abychom si byli vědomi toho, jaké potraviny konzumujeme, zejména při oslavách jako je Silvestr. Denis Romanov výborně upozornil na nebezpečné potraviny, které mohou zvyšovat riziko vzniku rakoviny. Je třeba si dát pozor na konzumaci alkoholu, zpracovaných masných výrobků a potravin, které přispívají k nadměrné tělesné hmotnosti, aby jsme si udrželi zdraví.

  2. Podle mého názoru je důležité, abychom si uvědomili, jaký vliv mají potraviny na naše zdraví. Díky informacím od lékaře Romana jsem si znovu uvědomila, že prevence je klíčová a že bychom měli být opatrní s tím, co jíme, zejména během svátků. Děkuji za upozornění na nejnebezpečnější potraviny na novoročním stole!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten