HomeZajímavéSprávně připravujte a ochucujte jídla : 14 základních kuchařských rad zkušených hostitelek

Správně připravujte a ochucujte jídla : 14 základních kuchařských rad zkušených hostitelek

Vaření je skutečné umění s mnoha jemnostmi a tajemstvími.Dnes se s vámi podělíme o 14 kuchařských rad, které se vám budou hodit v každé kuchyni a pomohou vám připravit ještě chutnější pokrmy.Zde je to, co doporučují zkušení kuchaři a hostitelky.

Za prvé, pokud je polévka přesolená , vložte do ní kousek černého chleba a vařte 10 minut – to pomůže sůl neutralizovat.

Za druhé, abyste rychle a opatrně oloupali slupky z rajčat , ponořte je na několik minut do vroucí vody.

Za třetí, vložte koření na týden do cukřenky, pak je vysypte a zalijte cukrem – takto ochucený cukr bude skvělým doplňkem dezertů a pečiva.

Za čtvrté, pár minut před vařením přidejte do polévky čerstvě vymačkanou šťávu z mrkve nebo zelí – zvýrazní to její chuť a prospěje zdraví.

Za páté, před odšťavňováním namočte citrony do horké vody – z jednoho citronu tak získáte více šťávy.

Za šesté, přidejte si do ranní kávy trochu kakaového prášku – flavonoidy zlepší krevní oběh a pleť.

Za sedmé, pokud nemáte po ruce bílé víno do receptu, nahraďte ho směsí octa a cukru.

Za osmé, těstoviny lehce nedovařte – prodloužíte tím pocit sytosti a prospějete postavě.

Za deváté, aby bylo kynuté těsto vláčnější, přidejte nastrouhané vařené brambory.

Za desáté, čerstvost ryby můžete jednoduše zkontrolovat tak, že ji ponoříte do vody.Pokud se potápí, je čerstvé, pokud plave, je zkažené.

Za jedenácté, skladujte oloupané brambory ve studené vodě, aby neztmavly a tekutina absorbovala přebytečný škrob.

Určitě vyzkoušejte tyto jednoduché a zdravé kuchařské triky! Dobrou chuť!

Martina Polanova
Martina Polanova
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten