Home Recepty Stačí smíchat petrželku, česnek a kapku oleje, dát do trouby a jsou...

Stačí smíchat petrželku, česnek a kapku oleje, dát do trouby a jsou z toho nejlepší houby, jaké jsem kdy jedla.

0

Moje maminka mě naučila dělat pečené houby, které se povedly a všem chutnaly. Dneska musím udělat přílohu, aniž bych udělala něco špatně.

Pomocí tohoto receptu můžete rychle připravit vynikající zapečenou přílohu s houbami. Je to skvělý způsob, jak obohatit oběd nebo večeři o pokrm, který má úžasnou chuť.

Chuť a lehkost zapečených hub je to, co dělá tento recept jedinečným. Celé houby, česnek, petržel a koření vytvářejí skvělou houbovou směs. Na konci přípravy můžete pokrm vylepšit přidáním kostiček křupavé slaniny nebo strouhaného sýra pro ještě lepší chuť.

Smažené houby

Na co ještě čekáte? Pokud si tuto přílohu připravíte sami, aniž byste se ušpinili, můžete ušetřit čas v kuchyni a vychutnat si večeři s hosty. Houby pečené v troubě jsou univerzální přílohou, která se hodí k mnoha druhům jídel včetně masa a ryb. Postupujte podle tohoto receptu a uspějete. Měli bychom začít ihned!

Příprava zabere asi patnáct minut.
Časová náročnost: 20 až 25 minut

Materiály:

  • 500 g celých žampionů
  • dva stroužky česneku
  • snítka petrželky
  • sůl podle potřeby
  • extra panenský olivový olej podle potřeby
  • jedna chilli paprička (nepovinně)
  • tymián podle potřeby
  • majoránka podle potřeby

Způsoby pečení hub

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Poté vymažte nádobu na pečení trochou oleje. Houby pečlivě očistěte vlhkým hadříkem a odřízněte konec stopky. Poté je opláchněte pod tekoucí vodou a osušte.

Nakrájejte houby na čtyři kusy a poté je vložte do nakrájených stroužků česneku. Poté houby vložte do formy na pečení. Po nakrájení rozložte na houby petrželku. Podle chuti je osolte, opepřete, přidejte tymián a majoránku. Pokud chcete mít trochu ostřejší chuť, můžete přidat rozpůlenou chilli papričku.

Zkuste houby potřít trochou extra panenského olivového oleje. Pečte asi dvacet až patnáct minut, nebo dokud nejsou houby zlatohnědé a měkké na dotek. Po upečení je vyndejte z trouby a podávejte jako teplou a chutnou přílohu k oblíbeným pokrmům. Skvělé jídlo!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version