HomeZajímavéTajemství slavných kuchařů : 10 tipů a triků z kuchařských pořadů

Tajemství slavných kuchařů : 10 tipů a triků z kuchařských pořadů

Pořady o vaření v televizi se často zdají být pro domácího kuchaře nedostupné – složité recepty, drahé suroviny.Pokud však chcete, můžete od nich převzít některé užitečné techniky a uplatnit je v každodenním životě.Povíme vám o 10 hvězdných kuchyňských tipech a tricích.

Za prvé, při pečení můžete část másla nebo margarínu nahradit jablečným pyré.Snížíte tím množství kalorií, ale nezkazíte chuť, a dokonce bude bohatší.

Za druhé, aby se rýže při vaření neslepila do hrudek, měli byste přidat trochu citronové šťávy.A pro dokonale bílou barvu trochu octa.

Za třetí, potřením masa jedlou sodou a jeho ponecháním 15 minut a následným důkladným opláchnutím ho můžete velmi zjemnit, i když je zpočátku tvrdé.Je to skvělá technika pro ty, kteří potřebují rychle připravit šťavnatý steak nebo kotletu.

Za čtvrté, namočením kávových zrn do vody je můžete ‚oživit‘, pokud dlouhým skladováním ztratila chuť.Po dvou hodinách ve vodě a dobrém vysušení bude káva opět aromatická.

Za páté, těsné víčko na sklenici můžete otevřít tak, že ho obalíte potravinářskou fólií – to pomůže, aby vám neklouzaly ruce.Zvláště důležité je to u domácích zavařovacích sklenic, které jsou vždy velmi těsně uzavřené.

Za šesté, pokud není k dispozici chléb na řízky, lze jej nahradit ušlehanými bílky.Díky tomu budou řízky křehčí a méně kalorické.

Za sedmé, zelený čaj dodá kaši zvláštní chuť a prospěšnost.Stačí na jeho základě uvařit čaj a uvařit kaši místo vody nebo mléka.Čaj dodá kaši chuť a obohatí ji o prospěšné látky.

Za osmé, průchodem rýže mlýnkem ji snadno očistíte od koláčů a zaschlé kávy.Poté je nutné přístroj pouze opláchnout vodou.

Za deváté, cukr pomůže udržet pečivo déle čerstvé.Pokud vedle buchet a koláčů položíte hrudku cukru, pohltí přebytečnou vlhkost.Pečivo můžete také vyjmout v sáčku nebo fólii, abyste omezili přístup vzduchu.

Za desáté, kyselina neutralizuje přílišnou pálivost kebabu z pepře.Stačí maso postříkat citronovou šťávou, kiwi nebo jiným kyselým ovocem.Tím nejenže odstraníte nadměrnou pálivost, ale také dodáte chuti zajímavé tóny.

Jak vidíte, mnoho užitečných kuchařských technik lze převzít z televizních pořadů a použít je doma.Proces vaření tak bude zajímavější a pokrmy budou chutnější a zdravější.

Martina Polanova
Martina Polanova
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten