HomeZajímavéTyto potraviny nikdy nemyjte: jak zkušené hostesky radí při manipulaci s masem...

Tyto potraviny nikdy nemyjte: jak zkušené hostesky radí při manipulaci s masem a drůbeží

Před vařením byste si měli dobře uvědomit, které potraviny by se rozhodně měly omývat a které ne.Nesprávné zpracování může vést k pomnožení nebezpečných bakterií a znehodnocení pokrmu.Podívejme se na základní pravidla pro mytí různých potravin v kuchyni.

Za prvé, nikdy nesmíte umývat maso a drůbež.Na jejich povrchu je spousta bakterií, které se při mytí rozšíří po celé kuchyni.Proto se nebojte – tepelná úprava je časem zničí.

Zadruhé byste těstoviny neměli ani omývat.Odplaví se tím škrob potřebný k vaření.Těstoviny ihned ponořte do vroucí vody.

Za třetí, neomývejte vejce – bakterie mohou proniknout póry skořápky.

Za čtvrté, houby se před vařením pouze opláchnou a otřou.Žádné ponoření do vody!

Za páté, nezapomeňte vždy umýt zeleninu, ovoce, rýži a konzervy.

To, jak pečlivě vybíráme potraviny a jak s nimi zacházíme, rozhoduje o konečném výsledku.Neopatrnost může vést k otravě jídlem a dalším nepříjemným následkům.Proto je tak důležité znát a přísně dodržovat doporučení, jak zacházet s různými surovinami, jak je mýt, čistit a krájet.To platí jak pro čerstvé a konzervované potraviny, tak i pro vařené potraviny.

Quelle: pogovorim.by

Martina Polanova
Martina Polanova
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten