Home Recepty Upečte pandișpan metodou 1:2:3. Vyjde bez prášku do pečiva.

Upečte pandișpan metodou 1:2:3. Vyjde bez prášku do pečiva.

0

Jsou chvíle, kdy se nejjednodušší koláče pečou nejhůře. Zkušení pekaři vědí, že dostat dokonalý koláč tak, aby nespadl hned po vytažení z trouby, je často zázrak. Díky dlouholetým zkušenostem, praxi a metodě pokusů a omylů dokázali najít ideální kombinaci ingrediencí, díky které se jim pokaždé podaří upéct ten správný koláč.

Jaké jsou standardní rozměry pánve? Metoda 1:2:3 v praxi znamená, že ke každému vejci přidáte dvacet gramů cukru a třicet gramů mouky. Pro ty, kteří jsou v pečení dobří, je důležité, aby při pečení pandișpanu použili směs mouky. Dobře se k sobě hodí polovina pšeničné a polovina bramborové. Jakmile znáte správnou hmotnost, měli byste pokaždé z trouby vyndat vysoký a hrdý pandișpan. Nejoblíbenější je s pěti vejci.

Pětivajíčkový pandișpan

  • 150 gramů mouky, z toho 113 gramů pšenice a 37 gramů brambor
  • pět velkých vajec

Jak se dělá nadýchaný pandișpan?

Nejběžnější pandișpan je základem mnoha nejrafinovanějších dortů, z nichž cukráři vytvářejí skutečná mistrovská díla. Dokonalý pečený výrobek by měl být lehce měkký a nadýchaný jako obláček. Jak připravit těsto, aby pandișpan vždy dokonale vykynul a měl vzdušný vnitřek? Odpovědí je několik jednoduchých patentů.

Proč je pandișpan nadýchaný? Ujistěte se, že ingredience mají pokojovou teplotu – to je zde zásadní. Vejce je proto nejlepší vyndat 1-2 hodiny před podáváním. Pro přípravu pocukrovaného vaječného těsta je nezbytné používat čisté kuchyňské náčiní a pocukrované vaječné těsto šlehat dlouho a pomalu. Nakonec by mělo vypadat jako lehce nažloutlá pěna. Dalším krokem je přidání mouky. Vyhneme se tomu, abychom do vajec dávali všechno. Mnohem lepší je ingredience prosít na malé porce a jemně je promíchat stěrkou.

Pečeme pandișpan pomocí konvektomatu nebo bez něj?

Je skutečné umění dostat pandișpan z trouby, aniž by se během několika minut změnil v placatý koláč. Klíčem k úspěchu jsou správné poměry a dobré provzdušnění vajec, ale důležitý je i postup pečení. Jak tedy s konvekcí nebo bez ní upéct palačinku? Podle odborníků jsou správné oba způsoby, ale je lepší nastavit konvekční režim ještě před vložením koláče do trouby.

Tato funkce zabrání poklesu. Jak dlouho byste měli při použití konvekční trouby péct pandișpan? Pečivo by mělo být na ukazateli lehce opečené. Nic se neztratí, pokud naše trouba tuto funkci nemá. Nejprve nastavíme ohřev nahoru a dolů a udržujeme teplotu přibližně na 150 až 160 stupních Celsia. Za několik minut po přidání pandispánů ji můžeme zvýšit na 170 stupňů Celsia. Těsto by mělo být na středním stupni trouby, bez ohledu na to, jaký způsob zvolíte. Kromě toho se doporučuje neotvírat dvířka trouby až do poslední minuty.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version