HomeZajímavéV lednici je neuchováte: 12 potravin, které se v chladu rychleji kazí

V lednici je neuchováte: 12 potravin, které se v chladu rychleji kazí

Otázka správného skladování potravin v domácnosti je vždy aktuální pro každou hospodyňku.Jsme zvyklí automaticky ukládat vše, co jíme, do lednice v domnění, že nízké teploty jsou nejlepší obranou proti zkažení.Ne vždy je to však pravda! Některé produkty si při skladování ve vysoké vlhkosti a chladu nejenže nezachovávají své užitné vlastnosti, ale také se aktivně kazí.

Abychom se v této někdy nepřehledné záležitosti nemýlili, rozebereme si bod po bodu, které potraviny přesně kategoricky nechutnají ledničce.Snad nás to přiměje přehodnotit naše zvyky a optimalizovat skladování potravin v domácnosti.Které potraviny je tedy vhodné v lednici neskladovat?

Za prvé rajčata.V chladu ztrácejí chuť a jsou vodnaté.Rajčata je lepší skladovat při pokojové teplotě.

Za druhé, brambory.Chlad způsobuje, že škrob v nich tvoří cukr, což způsobuje, že mají nepříjemnou chuť.To také zabrání tomu, aby si brambory při tepelné úpravě zachovaly svůj tvar.Optimální je skladovat brambory na chladném a tmavém místě.

Za třetí, avokádo.V lednici nedozrávají a přezrálá se rychle kazí.Je lepší je skladovat při pokojové teplotě – tak vydrží déle.

Za čtvrté, cibule a česnek.Absorbují cizí pachy z chladničky a rychle podléhají hnilobě.Potřebují chladné, suché a tmavé místo jako v případě brambor.

Za páté, med.Při nízkých teplotách ztrácí své užitné vlastnosti, krystalizuje a cukernatí.Med by se měl skladovat při teplotě +7 až +20 °C.

Za šesté, kávová zrna.Rychle ztrácí chuť a absorbuje pachy z chladničky.Pro skladování takové kávy potřebujete chladné a suché místo.

Za sedmé, citrusové plody. Chlazení způsobuje jejich pomačkání a změknutí a kůra se kvůli tomu stává skvrnitou.Proto je nejlepší citrusové plody uchovávat při pokojové teplotě a sníst je do několika dnů od zakoupení.Citrony lze uchovávat obzvláště dlouho.Ale pomeranče, pokud chcete prodloužit jejich životnost, má smysl nakrájet a zmrazit.

Za osmé, chléb : Tento výrobek kvůli vlhkosti v chladničce rychle stárne a plesniví.Lze jej skladovat při pokojové teplotě nebo zmrazit, pokud je zakoupen v obchodě.

Devátá, čokoláda.Po uložení v chladničce se čokoláda světle zbarví a výrobek ztratí svou chuť a ztvrdne.Měla by se skladovat při teplotě 18-22 °C.

Desátý, zelený.V chladničce vadnou a ztrácejí svou užitečnost spolu s vitamíny.Lepší je zeleninu zmrazit nebo ji uchovávat ve vodě na parapetu.

Za jedenácté, konzervovaná zelenina.Jsou již upraveny pro dlouhodobé skladování přidáním octa, cukru a soli.Nepotřebují chladničku.

Za dvanácté, kečupy a omáčky.Pokud jste tento výrobek zakoupili v obchodě, je lepší jej skladovat při pokojové teplotě, v takovém případě byste jej měli vložit do skleněné nebo plechové nádoby, pevně ji uzavřít a uložit do kuchyňské skříňky.Pobyt v chladničce omáčkám a kečupům neprospěje.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. V lednici neuchováváme vůbec některé potraviny, jako jsou rajčata, která ztrácejí chuť a jsou vodnatá, nebo cibuli a česnek, které absorbuje cizí pachy a rychle hnilobí. Je důležité optimalizovat skladování potravin v domácnosti, abychom jim prodloužili trvanlivost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten