HomeReceptyV pečivu a mase: recept na koření z mandarinkové kůry - v...

V pečivu a mase: recept na koření z mandarinkové kůry – v obchodě ho nekoupíte

Často se mandarinkové slupky posílají do odpadkového koše, ale je to zcela zbytečné.Můžete z nich vyrobit nádherné koření, které bude ještě lepší než vanilin.Takové koření je úžasné do pečiva a masa.

V sezóně mandarinek, kdy mnoho lidí nakupuje celé bedny citrusů, slupky nevyhazujte – dejte je do prodyšného sáčku, aby mohly uschnout.Když je sáček plný, připravte si koření.Způsob přípravy je velmi jednoduchý, nezabere více než 10 minut.

Co je třeba udělat:

  1. Vyjměte všechny kůrky ze sáčku a rozložte je na stůl.
  2. Začněte lámat suché kůrky na malé kousky.
  3. Vyjměte mixér a nasypte do něj první dávku.Poté slupky rozemelte na prášek.
  4. Dejte ji do malých sklenic – ideální jsou nádoby na dětskou výživu.

‚Je to skvělé dochucovadlo pro pečení, nápoje a maso.V případě pečení – vanilce se mandarinkový prášek ani zdaleka nevyrovná.Vyzkoušejte ho, krásně voní a vydrží velmi dlouho.Mandarinková kůra není vůbec hořká – to je obrovské plus,‘ řekla hospodyňka Kristina Olovyannikova.

Jeden takový zimní přípravek vystačí na celý rok.

Foto: Racool_studio/unsplash.com.

Pokud hledáte atmosférický pokrm na silvestrovský stůl, zkuste připravit koláče ze šišek.Je to velmi efektní dezert, který je hotový za 30 minut.

Martina Polanova
Martina Polanova
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten