V mnoha rodinách je sádlo téměř nejdůležitějším produktem.S ním i smažené brambory dopadnou božsky, i boršč, i jen tak na kousku chleba – skvěle.Proces solení je snadný, ale jsou tu jemnosti.
Například kus vepřového masa by měl být jen z boku nebo zezadu.Tyto oblasti jsou nejkřehčí a nejchutnější.Vyberte si kus, který nemá mnoho žilek.
Dobrý výrobek má vždy bílou barvu; pokud je žlutý, je starý.
Složení: Složky, které se používají při výrobě, jsou v souladu se zákonem o ochraně životního prostředí:
Ještě jedno vylepšení – stačí hrubá sůl (půl šálku).
Jak solit sádlo:
- Česnek nasekáme, smícháme se solí a pepřem.
- Nakrájejte kousky široké maximálně tři centimetry.Udělejte na nich zářezy.
- Sádlo potřete připravenou směsí soli, pepře a česneku.
- Vezměte nádobu a položte kousky kůží dolů.
Aby se sádlo dobře nakládalo, musíte ho nakrájet na malé kousky.
Foto: Snímek obrazovky z kanálu YouTube Viktora Schischkina.
- Posypte solí a potřete bobkovým listem.
- Nechte 24 hodin při pokojové teplotě.
- Nádobu odešlete na pět dní do chladničky.
Poté uložte sádlo do mrazničky – bude snadné odřezávat kousky.