HomeReceptyBrambory se sádlem v troubě: levné, chutné a vydatné - pro hostitelku...

Brambory se sádlem v troubě: levné, chutné a vydatné – pro hostitelku na vědomí

Pokud potřebujete připravit vydatný a jednoduchý pokrm pro nasycení rodiny, pečené brambory se sádlem budou vynikající volbou.

Složení: 1:

  • brambory – 1 kg.
  • sádlo – 200 g.
  • rozmarýn, sůl, pepř – podle chuti.
  • Sádlo by mělo být nakrájené na tenké plátky.

    Foto: Boryslav Shoot/pexels.com.

    Příprava: Příprava a realizace výstavy v rámci projektu ‚Příprava a realizace výstavy v rámci projektu ‚Příprava a realizace výstavy‘:

    Brambory oloupejte, řádně opláchněte a osušte papírovými utěrkami.Poté do každé hlízy opatrně udělejte zářezy, aby vznikla ‚harmonika‘.Nakrájejte proužky o tloušťce 5-7 mm, ale ne až na doraz, aby hlíza zůstala neporušená a nerozpadla se.Do každého řezu vložte tenký plátek sádla.

    Plech vyložte pergamenem, lehce jej vymažte rostlinným olejem a položte na něj připravené brambory.Každou bramboru posypte solí a mletým černým pepřem.Přidejte snítky rozmarýnu – dodají hotovému pokrmu příjemnou chuť.Přikryjte brambory fólií a pošlete je do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na hodinu a půl – připravenost zkontrolujte vidličkou nebo dřevěným párátkem.

    Již jsme si řekli, jak dlouho lze různé bramborové pokrmy skladovat v chladničce.

    Podle materiálů časopisu ‚Belnovosti‘.

    Martina Polanova
    Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
    Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
    RELATED ARTICLES

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Am beliebtesten