Pokud potřebujete připravit vydatný a jednoduchý pokrm pro nasycení rodiny, pečené brambory se sádlem budou vynikající volbou.
Složení: 1:
Sádlo by mělo být nakrájené na tenké plátky.
Foto: Boryslav Shoot/pexels.com.
Příprava: Příprava a realizace výstavy v rámci projektu ‚Příprava a realizace výstavy v rámci projektu ‚Příprava a realizace výstavy‘:
Brambory oloupejte, řádně opláchněte a osušte papírovými utěrkami.Poté do každé hlízy opatrně udělejte zářezy, aby vznikla ‚harmonika‘.Nakrájejte proužky o tloušťce 5-7 mm, ale ne až na doraz, aby hlíza zůstala neporušená a nerozpadla se.Do každého řezu vložte tenký plátek sádla.
Plech vyložte pergamenem, lehce jej vymažte rostlinným olejem a položte na něj připravené brambory.Každou bramboru posypte solí a mletým černým pepřem.Přidejte snítky rozmarýnu – dodají hotovému pokrmu příjemnou chuť.Přikryjte brambory fólií a pošlete je do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na hodinu a půl – připravenost zkontrolujte vidličkou nebo dřevěným párátkem.
Již jsme si řekli, jak dlouho lze různé bramborové pokrmy skladovat v chladničce.
Podle materiálů časopisu ‚Belnovosti‘.