HomeReceptyPodle tohoto receptu připravte koláče plněné bobulovým ovocem: jsou měkké jako chmýří...

Podle tohoto receptu připravte koláče plněné bobulovým ovocem: jsou měkké jako chmýří a dlouho ztuhnou

Pokud chcete rodině dopřát chutné víkendové pečení, připravte tyto vzdušné kefírové koláče.

Těsto bude hotové za hodinu.Pracuje se s ním velmi snadno a výsledkem jsou velmi chutné koláče v troubě.

Jsou měkké, vzdušné a i druhý den zůstávají stejně čerstvé.A bobulová náplň z nich nikdy nevytéká.

Budete potřebovat 150 mililitrů teplého kefíru, stejné množství teplé vody, 100 mililitrů rostlinného oleje, 500 gramů mouky, sedm gramů sušeného droždí, lžíci cukru, půl lžičky soli, jedno vejce (žloutek nechte na mazání).

Vezmi 300 gramů jahod, dvě lžíce cukru a lžíci kukuřičného škrobu.

V míse smíchejte kefír, vodu a rostlinný olej.Přidejte bílek a promíchejte.Poté přidejte sůl, cukr a droždí.Promíchejte a postupně přidávejte prosátou mouku a vypracujte těsto.Mělo by být měkké a nelepit se na ruce.

Těsto dáme na teplé místo, zatímco připravujeme náplň.Jahody nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu.

Po uvaření přidáme škrobovou směs rozpuštěnou ve dvou lžících vody a mícháme, dokud nezhoustne.Náplň necháme vychladnout.

Náplň se připravuje z jahod, aby nevytékala z placiček, přidáme do ní trochu škrobu.

Foto: Snímek obrazovky z kanálu Zen ‚Vaření s Natalií Kalninovou‘.

Poté, co těsto zvětší svůj objem, rozdělíme ho na 18 dílů, z nichž každý váží 50 gramů.Vytvarujte rohlíky, každý srolujte do kruhu a na okrajích udělejte dva zářezy.

Do středu položíme náplň, přikryjeme jednou stranou a přitiskneme, poté přikryjeme druhou stranou.Tímto způsobem získáte otevřené placičky.

Polož je na plech, potři žloutkem a trochou mléka a peč při 180 stupních v troubě asi půl hodiny, píše zenový kanál ‚Vaření s Kalninou Natalií‘.

Dříve byl zveřejněn recept na lahodné palačinky s tajnou náplní, mohou potěšit rodinu na masopust.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten