K dokonalé pizze patří nejen chutná poleva, ale také tenké, vzdušné těsto.O vysoké kvalitě pokrmu svědčí touha sníst i kůrky po stranách, tak chutné jsou.
Těsto připravte podle klasického italského receptu, který se používá v mnoha pizzeriích.Je poměrně jednoduchý, potřebuje jen několik cenově dostupných ingrediencí.
Jsou to dva hrnky mouky, jeden a půl hrnku vody, 30 mililitrů slunečnicového oleje, balíček sušeného droždí, půl lžíce cukru a sůl podle chuti.
Ohřejeme trochu vody, přidáme do ní cukr, sůl, droždí a mouku.Začneme hníst těsto a postupně přiléváme slunečnicový olej.
Tento jednoduchý recept je těsto, které se používá v pizzeriích.
Foto: Paul Williams – Funkystock/imageBROKER.com/Global Look Press.
Těsto nechte půl hodiny odležet při pokojové teplotě.Poté ho můžete vyválet a naaranžovat libovolnou náplň.
Dříve bylo hosteskám vysvětleno, jak připravit nadýchané palačinky bez droždí a dalších přísad.
Trik spočívá ve správném uhnětení těsta, které se připravuje na základě kefíru, mouky a vejce.