Blogerka Kaki Okumura vyrostla v USA, poté se přestěhovala do Japonska a místní stravovací pravidla jí pomohla zbavit se nadváhy.Prozradila, jak se Japonci stravují, aby zůstali štíhlí, píše Insider.Dívka jmenovala čtyři hlavní pravidla.
1.Malé porce.
První věc, kterou lidé, kteří navštívili Japonsko, říkají o jídle, je, jak malé jsou tam porce. Tyto mírné porce jsou však jedním z hlavních důvodů, proč lidé v Japonsku často jedí, na co mají chuť.Díky tomu se cítí méně stresováni jídlem.
2.Pestrost.Když jdete v Japonsku do japonské restaurace, často se setkáte s hotovým jídlem, které se skládá z rýže, polévky, bílkovinného pokrmu a několika zeleninových příloh.
Klíčem není ani tak samotný pokrm, ale rozmanitost pokrmů v jednom jídle. Tímto způsobem mohou lidé snadno získat různé živiny, aniž by jedli příliš mnoho jedné věci.
3.Jednoduchost.Mnoho lidí si myslí, že zelenina je něco nechutného a je třeba ji doplňovat omáčkami.V Japonsku se jejich chuť nijak nemaskuje a nepřidávají se žádné kalorie navíc.
4.Soucit se sebou samým.Japonci vědí, že po snědení velkého množství jídla se budou cítit špatně, proto na sebe dbají a nepřejídají se.
Již dříve odborníci na výživu pojmenovali nečekané škody nejoblíbenějších světových diet.