HomeZajímavéLékař jmenoval pět nejúčinnějších produktů pro boj se záněty

Lékař jmenoval pět nejúčinnějších produktů pro boj se záněty

Endokrinoložka Ekaterina Youngová varuje před skrytými příznaky zánětlivých procesů v těle, které mohou časem vést k rozvoji různých onemocnění.Medička o tom informovala na svém Telegram-kanálu.

Mezi tyto varovné příznaky podle ní patří neustálá únava, problémy se soustředěním, poruchy spánku a problémy s pletí a váhou.Podle lékařky lze hladinu zánětu snížit správnou výživou.

Doktorka Catherine Youngová v této souvislosti doporučuje pět nejúčinnějších potravin v boji proti zánětu: růžičkovou kapustu, granátová jablka, makrelu, česnek a rukolu.

Růžičková kapusta je bohatá na antioxidanty, včetně vitaminu C a beta-karotenu.

Granátová jablka obsahují kyselinu ellagovou, která zpomaluje oxidační reakce.

Makrela díky omega-3 mastným kyselinám a vitaminu D posiluje imunitu.

Česnek nejenže snižuje hladinu špatného cholesterolu, ale také posiluje střeva.

Rukola pomáhá vylučovat z těla toxiny a pesticidy.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Endokrinoložka Kateřina Nováková varuje před skrytými příznaky zánětlivých procesů v těle, které mohou časem vést k rozvoji různých onemocnění. Medička o tom informovala na svém Telegram-kanálu. Mezi tyto varovné příznaky podle ní patří neustálá únava, problémy se soustředěním, poruchy spánku a problémy s pletí a váhou. Podle lékařky lze hladinu zánětu snížit správnou výživou. Doktorka Kateřina Nováková v této souvislosti doporučuje pět nejúčinnějších potravin v boji proti zánětu: růžičkovou kapustu, granátová jablka, makrelu, česnek a rukolu. Růžičková kapusta je bohatá na antioxidanty, včetně vitaminu C a beta-karotenu. Granátová jablka obsahují kyselinu ellagovou, která zpomaluje oxidační reakce. Makrela díky omega-3 mastným kyselinám a vitaminu D posiluje imunitu. Česnek nejenže snižuje hladinu špatného cholesterolu, ale také posiluje střeva. Rukola pomáhá vylučovat z těla toxiny a pesticidy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten