Endokrinoložka Ekaterina Youngová varuje před skrytými příznaky zánětlivých procesů v těle, které mohou časem vést k rozvoji různých onemocnění.Medička o tom informovala na svém Telegram-kanálu.
Mezi tyto varovné příznaky podle ní patří neustálá únava, problémy se soustředěním, poruchy spánku a problémy s pletí a váhou.Podle lékařky lze hladinu zánětu snížit správnou výživou.
Doktorka Catherine Youngová v této souvislosti doporučuje pět nejúčinnějších potravin v boji proti zánětu: růžičkovou kapustu, granátová jablka, makrelu, česnek a rukolu.
Růžičková kapusta je bohatá na antioxidanty, včetně vitaminu C a beta-karotenu.
Granátová jablka obsahují kyselinu ellagovou, která zpomaluje oxidační reakce.
Makrela díky omega-3 mastným kyselinám a vitaminu D posiluje imunitu.
Česnek nejenže snižuje hladinu špatného cholesterolu, ale také posiluje střeva.
Rukola pomáhá vylučovat z těla toxiny a pesticidy.
Endokrinoložka Kateřina Nováková varuje před skrytými příznaky zánětlivých procesů v těle, které mohou časem vést k rozvoji různých onemocnění. Medička o tom informovala na svém Telegram-kanálu. Mezi tyto varovné příznaky podle ní patří neustálá únava, problémy se soustředěním, poruchy spánku a problémy s pletí a váhou. Podle lékařky lze hladinu zánětu snížit správnou výživou. Doktorka Kateřina Nováková v této souvislosti doporučuje pět nejúčinnějších potravin v boji proti zánětu: růžičkovou kapustu, granátová jablka, makrelu, česnek a rukolu. Růžičková kapusta je bohatá na antioxidanty, včetně vitaminu C a beta-karotenu. Granátová jablka obsahují kyselinu ellagovou, která zpomaluje oxidační reakce. Makrela díky omega-3 mastným kyselinám a vitaminu D posiluje imunitu. Česnek nejenže snižuje hladinu špatného cholesterolu, ale také posiluje střeva. Rukola pomáhá vylučovat z těla toxiny a pesticidy.