Mnoho hospodyněk vaří rýži tradičním způsobem v obyčejné vodě.Existuje však jeden netriviální mušák, který dodá této obyčejné příloze zcela novou, intenzivnější chuť a vůni.Jde o vaření rýže v čajovém vývaru místo ve vodě.
Podívejme se na recept na přípravu této přílohy krok za krokem:
Krok 1.Začněte vařením asi 0,5 litru vody v hrnci.
Krok 2.Když se voda vaří, odstavte ji z plotny a vhoďte do ní 2 sáčky zeleného čaje bez jakýchkoli přísad a aromat.
Krok 3.Nechte čaj řádně louhovat 3 až 5 minut.
Krok 4.Použité sáčky z odvaru vyjměte a vyhoďte.
Krok 5.Potřebné množství rýžové krupice nasypte přímo do ochuceného čajového vývaru.
Krok 6.Pokračujte ve vaření rýže jako obvykle v čisté vodě, nezapomeňte ji podle chuti osolit a případně přidat oblíbené koření.
Krok 7.Jakmile se rýže uvaří, zalijte ji malým množstvím rostlinného nebo máslového oleje a jemně promíchejte.
Hotovo! Nyní máte chuťově výraznou rýži uvařenou v čajovém vývaru.Její zlatozelený odstín a znamenitá chuť s tóny zeleného čaje skvěle doplní jakýkoli pokrm z masa, ryby nebo zeleniny.
Stojí za zmínku, že vaření v čaji nijak nesnižuje blahodárné vlastnosti rýže.Zároveň příloha získá intenzivnější chuť a jemnou vůni, což nepochybně ocení znalci originální kuchyně.