HomeZajímavéVaření rýže v čajovém vývaru: hospodyňky našly způsob, jak znatelně zlepšit chuť...

Vaření rýže v čajovém vývaru: hospodyňky našly způsob, jak znatelně zlepšit chuť přílohy

Mnoho hospodyněk vaří rýži tradičním způsobem v obyčejné vodě.Existuje však jeden netriviální mušák, který dodá této obyčejné příloze zcela novou, intenzivnější chuť a vůni.Jde o vaření rýže v čajovém vývaru místo ve vodě.

Podívejme se na recept na přípravu této přílohy krok za krokem:

Krok 1.Začněte vařením asi 0,5 litru vody v hrnci.

Krok 2.Když se voda vaří, odstavte ji z plotny a vhoďte do ní 2 sáčky zeleného čaje bez jakýchkoli přísad a aromat.

Krok 3.Nechte čaj řádně louhovat 3 až 5 minut.

Krok 4.Použité sáčky z odvaru vyjměte a vyhoďte.

Krok 5.Potřebné množství rýžové krupice nasypte přímo do ochuceného čajového vývaru.

Krok 6.Pokračujte ve vaření rýže jako obvykle v čisté vodě, nezapomeňte ji podle chuti osolit a případně přidat oblíbené koření.

Krok 7.Jakmile se rýže uvaří, zalijte ji malým množstvím rostlinného nebo máslového oleje a jemně promíchejte.

Hotovo! Nyní máte chuťově výraznou rýži uvařenou v čajovém vývaru.Její zlatozelený odstín a znamenitá chuť s tóny zeleného čaje skvěle doplní jakýkoli pokrm z masa, ryby nebo zeleniny.

Stojí za zmínku, že vaření v čaji nijak nesnižuje blahodárné vlastnosti rýže.Zároveň příloha získá intenzivnější chuť a jemnou vůni, což nepochybně ocení znalci originální kuchyně.

Martina Polanova
Martina Polanovahttps://restauracenanadrazi.cz/martina-polanova/
Dobrý den. Jmenuji se Martina a jsem autorkou tohoto úžasného příspěvku. Možná je to o zahradničení, možná o jídle. Nebo je možná o životosprávě. Každopádně, když jsem se o něm dozvěděla, projela jsem si ho, vyzkoušela v praxi a napsala vám o něm. Milý čtenáři.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten